Ексклюзиви
четвер, 28 серпня 2008 09:33

Київська шаурма викликає токсикоінфекцією

Київська шаурма викликає токсикоінфекцією
В понеділок увечері, 25 серпня, на "швидку" почали поступати виклики з Деснянського району столиці. Люди скаржилися на нудоту, блювоту, різке підвищення температури. До ранку госпіталізованих було вже 14, зокрема двоє дітей. Як з"ясувалося, всі вони купували шаурму в одному з наметів біля станції метро "Лісова". "Постраждалих, у яких були всі ознаки гострої кишкової інфекції, ми доставили в інфекційні відділення лікарень", - повідомив головний лікар Київської станції швидкої допомоги Анатолій Вершигора.

Госпіталізувати доводилося цілі сім"ї. Лікар-інфекціоніст київської лікарні N 9 Володимир Сиротинський був на чергуванні, коли "швидка" привезла двох жінок і двох чоловіків.

"У одній із сімей важкий стан був у дружини, в іншій - у чоловіка, - говорить Володимир Степанович. - Температура під 40, пронос, блювота - все це симптоми гострої харчової токсикоінфекції. Як стверджують постраждалі, вони їли шаурму і хот-доги. Визначити, який збудник викликав захворювання, можна тільки через три доби після того, як зроблений посів. Але часу втрачати не можна, оскільки стан людей може погіршати. Пацієнтам відразу призначають антибактеріальні препарати, до яких чутлива більшість збудників кишкової інфекції. Можна припустити два варіанти: носієм інфекції є хтось з обслуговуючого персоналу або збудники потрапили в неякісні продукти, повідомляють "Факти".

Зараз ви читаєте новину «Київська шаурма викликає токсикоінфекцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути