Ексклюзиви
четвер, 31 жовтня 2013 16:56

Київрада хоче заборонити продаж алкоголю з 20 до 8 години

Київрада хоче заборонити продаж алкоголю з 20 до 8 години
Фото: dt.ua

Повну заборону на торгівлю алкоголем підприємці можуть оскаржити в судах і виграти їх, тому у Київраді мають намір означити часові рамки продажу алкоголю, повідомляє НБНКиїврада не буде забороняти торгівлю алкоголем повністю, а лише обмежить його продаж з 8-ї вечора до 8-ї ранку. Про це заявила голова постійної комісії Київради з питань гуманітарної політики Алла Шлапак.

За її словами, у суспільстві проблема алкоголізму набирає обертів через надмірну доступність алкоголю, яку слід обмежувати.

"Ми з повагою ставимося до інтересів підприємців і продавців, розуміючи, що це робочі місця, це доходи, за які живуть конкретні київські родини. Тому рішення, яке планує ухвалити Київрада, буде максимально компромісним", - сказала вона.

Шлапак вважає, що для введення повної заборони торгівлі алкоголем у МАФах, Київрада, як орган місцевого самоврядування не має достатніх законодавчих повноважень, а ось обмежити таку діяльність правилами розміщення і правилами погодинної роботи – може.

"Якщо ухвалити рішення про повну заборону торгівлі алкоголем, то підприємці оскаржать її в суді, і будуть праві. І в даному випадку судове рішення буде законодавчо підкріплено. Тому торгівлю алкоголем Київрада може обмежити лише тимчасовими рамками - заборонити його продаж вночі, і за місцем розташування", - пояснила вона.

Вона зазначила, що спільно зі Студентською радою Києва, гуманітарна Комісія Київради ініціює заборону продажу алкогольних напоїв і цигарок у межах територій вищих навчальних закладів та гуртожитків. Депутат вважає, що цього разу проект рішення про тимчасове обмеження торгівлі алкоголем у МАФах столиці отримає необхідну підтримку депутатів Київради.

Уперше питання про обмеження торгівлі алкоголем і тютюном було поставлено ще наприкінці 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «Київрада хоче заборонити продаж алкоголю з 20 до 8 години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути