Ексклюзиви
середа, 08 вересня 2010 10:08

Київенерго розповіла про мільярдні збитки через занижені тарифи

Київенерго розповіла про мільярдні збитки через занижені тарифи

АЕК "Київенерго" заявляє, що її збитки з реалізації теплової енергії станом на 1 серпня 2010 року становили 2,101 мільярда гривень.

Це сталося внаслідок затвердження КМДА тарифів на відпуск для житлових організацій теплоенергії для житлових організацій на рівні нижчому від собівартості, йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Так, за даними "Київенерго", у серпні компанія спожила газу на виробництво теплової енергії на суму 55,2 мільйона гривень, при цьому сплатила ДК "Газ України" у двічі більше - 106,8 мільйона гривень.

Водночас 3 вересня "Київенерго" перерахувала 1 мільярд 444,774 мільйона гривень "Газу України" як розрахунки за спожитий газ за рахунок коштів, сплачених КМДА з компенсації різниці у тарифах.

"З отриманої суми "Київенерго" має сплати до державного бюджету податок на прибуток у розмірі 361,2 мільйона гривень власних коштів", йдеться в повідомленні.

Крім того, станом на 31 серпня загальний борг споживачів за теплову енергію становить 833,65 мільйона гривень.

Найбільші боржники: житлові будинки (ЖЕКИ) - 651,6 мільйона гривень, ЖБК та ОСББ - 70,4 мільйона гривень, міський та районний бюджеті (разом) - 59,7 мільйона гривен.

Станом на 31 серпня загальний борг споживачів за електроенергію - 904,542 мільйона гривень. Найбільші боржники: "Київводоканал" - 549,3 мільйона гривень, "Метрополітен" - 37,7 мільйона гривень, КП "Київпастранс" - 24 мільйони гривень, Міськсвітло - 19,4 мільйона гривень, населення - 111 мільйонів 589 тисяч гривень, міський та районний бюджети (разом) - 4,902 мільйона гривень.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Київенерго розповіла про мільярдні збитки через занижені тарифи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути