середа, 25 листопада 2009 11:31

Київ потроху занурюється у морок: на багатьох вулицях вимкнули світло

Київ потроху занурюється у морок: на багатьох вулицях вимкнули світло

У Києві десятки вулиць залишилися без світла через відключення вуличної електрики. Вчора і тролейбуси з трамваями створили в північній частині міста пробку через аварію на підстанції. Схоже, з електропостачанням у Києві назріває серйозна проблема.

До Дарницького району, що сидить без світла, яке "Київенерго" відключило за борги, додався ще один боржник - "Київміськсвітло". Що це значить, кияни вже відчули на власній шкурі: на вулицях стало темно і страшно, ніби не в столиці живеш, а в глухому селі. До всього іншого додалася ще одна "електрична" неприємність: вчора на час припинили рух тролейбуси і трамваї через відсутність струму на лініях.

В унісон з гаснучого світлом на вулицях вчора "електрика скінчилася" і в "Київпастрансу". В 9.54 на Оболонській районній підстанції сталася аварія, яка спричинила відключення живлення на підстанції КП "Київпастранс".

Знеструмили тролейбусні та трамвайні лінії. Вздовж доріг на Куренівці та Петрівці. На Подолі вишикувалися десятки тролейбусів і трамваїв. Пасажири більше години не могли дочекатися трамваїв N N 12 і 19, тролейбусів N N 16, 18, 25, 27, 30, 31.

"Київміськсвітло" заборгував "Київенерго" 20,4 млн грн. За словами першого заступника директора структурного підрозділу "Енергозбут Київенерго" Івана Луполова, компанія заздалегідь попередила "Київміськсвітло" про припинення електропостачання. Відключати поступово почали ще з 9 листопада і продовжать до 30-го. Причому в "Київенерго" запевняють, що поки відключили тільки шість точок входу в мережу з 1400:

в районі проспекту Маяковського,

в районі вулиць Мельникова - Білоруської

в районі Одеської площі

в районі проспектів Глушкова-40-річчя Жовтня

в районі вулиць Бориспільської-Привокзальної

в районі вулиць Іподромної - Касіяна.

Будівлю самого "Київміськсвітла" від електрики не відключали, на відміну від Дарницького райвно, яке постраждало за підзвітні йому школи району. Це далеко не повний перелік місць, що залишилися без ліхтарів.

Відключені ще три точки освітлення на Броварському проспекті. Багато киян стверджують, що вулиця Дегтярівська і раніше була погано освітлена: горіла тільки частина ламп, розташованих біля зупинок трамвая. На вул. Артема, в районі Львівської площі, постійна "світломузика" - включають то праву, то ліву сторону вулиці. Постійні проблеми зі світлом на Закревського, Глибочицькій, Воровського.

Газета по-киевски

Зараз ви читаєте новину «Київ потроху занурюється у морок: на багатьох вулицях вимкнули світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути