середа, 11 листопада 2009 08:48

50 мільйонів жителів Бразилії поринули у морок після аварії на ГЕС

50 мільйонів жителів Бразилії поринули у морок після аварії на ГЕС
У Бразилії відновлена подача електроенергії, перервана ввечері у вівторок, 10 листопада, за місцевим часом, повідомляє Associated Press.

У Ріо-де-Жайнеро, за даними агентства, електрика, відключена в 20:15 за місцевим часом, знову з"явилася в 00:37. У Сан-Паулу і інших населених пунктах, що залишилися без світла, подача електроенергії також відновлена.

Всього, за даними місцевих ЗМІ, відключення електрики зачепило близько 50 мільйонів жителів Бразилії - чверть населення країни. Перебої з подачею електроенергії виникли і в Уругваї, також отримує електрику від ГЕС "Ітайпу".

У фінансовій столиці Сан-Паулу, де проживають 12 мільйонів людей, зупинено роботу метрополітену, тисячі людей опинилися зачинені під землею і мусили йти по рельсам, щоб дістатися до станцій метро і піднятися на повехню.

Дорожній рух на вулицях Сан-Паулу і Ріо-де-Жайнеро виявився практично паралізованим через відключення світлофорів. Була оголошена мобілізація співробітників правоохоронних органів, в завдання яких входило запобігання злочинів. Влада також звернулися до жителів з наполегливим проханням по можливості не пересуватися по темних вулицях.

Міністр вугільної промисловості та енергетики Едісон Лобао (Edison Lobao) підтвердив, що причиною відключення електрики стала позаштатна ситуація на гідроелектростанції "Ітайпу" - другої в світі з вироблення електроенергії. За словами міністра, неполадки виникли на лініях електропередачі, що йдуть від ГЕС, сама станція працювала у звичайному режимі. Припинення подачі енергії з ГЕС викликало відключення інших ділянок енергосистеми Бразилії за "принципом доміно".

Бразильські ЗМІ висували припущення, що ЛЕП у "Ітайпу" могли отримати ушкодження під час сильної грози, що відбулася у вівторок увечері. Лобао підтвердив, що в районі ГЕС дійсно пройшла гроза, однак не зміг припустити, чи могла вона стати причиною події.

Associated Press нагадує, що 7 листопада в програмі "60 Minutes", що виходить на американському каналі CBS, прозвучало повідомлення, що причиною декількох аварій в електромережах Бразилії, що відбулися за останній час, стали атаки хакерів. Влада Бразилії інформацію, озвучену в телепрограмі, категорично спростувала.

За матеріалом: Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «50 мільйонів жителів Бразилії поринули у морок після аварії на ГЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути