субота, 25 листопада 2017 22:45

Киянка вигадала оригінальні дерев'яні сумки
10

Ірина Сєбєлєва створює сумки з дерева
Фото: Тарас Подолян
Ірина Сєбєлєва створює сумки з дерева
Ірина Сєбєлєва створює сумки з дерева
Ірина Сєбєлєва створює сумки з дерева
Ірина Сєбєлєва створює сумки з дерева

Оригінальні дерев'яні сумки створює киянка Ірина Сєбєлєва. Заснувала бренд Sebira рік тому. До цього працювала менеджером у туристичному бізнесі. Після настання кризи вирішила заснувати власну справу. Тепер створює сумки, клачі та аксесуари з дерева та натуральної шкіри.

"Завжди любила сумки. У Європі на барахолках часто вишукувала щось оригінальне. Була ідея купувати вінтажні аксесуари і привозити сюди для продажу. Але потім вирішила не влазити у складний процес перевезення і проблем на митниці. Вирішила робити сумки в Україні", - розповіла Gazeta.ua Ірина Сєбєлєва.

Найчастіше сумки робить з клену. Він міцний і легкий. Для створення невеликих деталей використовує горіх, дуб, червоне дерево – мають красиву структуру.

Автор: Facebook
  Ірина Сєбєлєва створює сумки з дерева
Ірина Сєбєлєва створює сумки з дерева

За рік роботи жінка встигла розробити близько 50 моделей. Одна з перших – повністю дерев'яна. Має форму паралелепіпеда. Майже всю її укриває малюнок. Більше підходить для створення незвичних образів, не повсякденна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати стильну сумку без проблем

"Одна клієнтка замовила сумку і сказала, що буде її передавати далі наступним поколінням. На дерев'яній основі намалювали для неї незвичний Львів – багато яскравих кольорів і контури левів, - продовжує Ірина. – Довго думала, яку модель створити у національному стилі. Намалювали на дерев'яній основі великі червоні маки. Буває зображення повністю продумує замовник".

Із заснуванням бренду Ірина Сєбєлєва вирішила додати до проекту соціальну складову. За кожну сумку разом з клієнтами висаджують дерево. Перші дерева висадили рік тому у столичному Деснянському районі на відкритті скверу Небесної сотні.

"Цієї осені 1-го листопада висаджували дерева на Ленінградській площі. Там раніше був сквер "Берізка". Але дерева пропали, бо їх посадили вже дуже давно. Зібрались з клієнтами. На кожне дерево вішали табличку з ім'ям покупця. Висадили 20 дерев.

Автор: Facebook
  Ірина Сєбєлєва створює сумки з дерева
Ірина Сєбєлєва створює сумки з дерева

Перші ж висаджені дерева були берези. Вийшло символічно, тому що перші свої моделі я фотографувала саме на березах. Вішала на гілки і знімала", - розповіла Ірина.

Сумки бренду Sebira коштують від 2 до 3 тис. грн. Продаються на сторінках соціальних мереж та у київському шоу-румі на Львівській площі.

Оригінальну сумку на пояс придумав британський дизайнер. Сумка схожа на товсте і волохате пузо. Альберт Пьюкіз виготовив лише тестовий екземпляр і сфотографувався з ним.

Зараз ви читаєте новину «Киянка вигадала оригінальні дерев'яні сумки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути