четвер, 09 лютого 2012 20:54

Киянка прихистила глухого та напівсліпого собаку

Білого песика Фореста знайшли у серпні побитим на одному з київських дворів. Господиня собаки, директор Інституту розвитку психоаналізу 50-річна Людмила Ускова розповідає, що тваринка була вся побита, з роздробленими кісточками задніх лапок, вибитими зубами, мала температуру 40 градусів і сліди від глибоких подряпин.

"Його думали усипити. Але ветеринар сказав, що можна врятувати. У нього пару зубів лишилося в роті, лікарі подивилися і дали йому сім років. Бо вік тварин по зубах визначають. Попередні господарі два місяці його лікували, заплатили за операції три тисячі гривень. Однак за 5 місяців він сильно виріс, поводиться, як цуценя. Гадаємо, що ще зовсім малий. Каші йому варимо: крупа, овочі, курка, це все в пропорціях. Кісточки не даємо. Не здивуюся, якщо він виросте розміром з лабрадора", - сказала Ускова.

Фореста Людмила забрала до себе два тижні тому — знайшла інформацію про нього на сайті Молодіжної ліги захисту тварин. У попередніх господарів були ще дві собаки, тому вони шукали нового господаря.

"Все могло статися — або люди побили, або потрапив під машину, - розповідає Людмила. - Лапки зрослися не дуже правильно, тому він накульгує, але вчора з порога залетів до дочки на ліжко. На місці шрамів шерсть не росте. Лагідний, як кіт. Нас попередили, що він глухий. Але ми запідозрили, що й недобачає. Раз приходимо — тиша, ніхто нас не зустрічає. Форест лежить біля ванни з заплющеними очима. Кличемо його, він не відповідає, вмикаємо світло — він і на світло не реагує. Потім відкрив очі, подивився. Все добре", - розповіла господиня.

У пошуках домашнього улюбленця Людмила відвідувала притулок для тварин у Бородянці. Розповідає, умови утримання тварин там жахливі.

"Клітки два на два метри, у них багато собак, які виють і скавулять, поруч миска з чимось незрозумілим. Багато кліток стоять на вулиці. У Бородянці багато собак, яких раніше виловлювали за допомогою снодійного — дітеліну. Якщо протягом десяти днів собаку ніхто не забирав, то її знищували. Зараз ніби-то відловлюють собак лише в разі, якщо хтось пише заяву. Наприклад, начальник жеку чи двірник. Але в процесі шприцювання багато собак гине. Там дуже великі дози снодійного, препарат шкідливий для тварин, і вони часто не виживають", - додала вона.

Нагадаємо, з наближенням Євро-2012 в Україну приїхали німецькі й австрійські ветеринари, які допомагатимуть гуманними методами відловлювати і лікувати собак.

Зараз ви читаєте новину «Киянка прихистила глухого та напівсліпого собаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути