пʼятниця, 21 травня 2010 17:24

Кияни залишаться без води і світла через обмеження подачі газу?

Кияни залишаться без води і світла через обмеження подачі газу?

"Київтрансгаз" обмежив подачу "блакитного палива" на ТЕЦ-6 і ТЕЦ-5 АЕК "Київенерго". У зв'язку з цим жителі столиці можуть залишитися без світла і гарячої води.

Як повідомляє прес-служба АЕК "Київенерго", станом на ранок 20 травня з початку тижня тиск газу на ТЕЦ-6 знизився на 42%, на ТЕЦ-5 - на 23%.

"На цьому тижні декілька разів послідовно знижувався тиск газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. У цей час станції працюють на межі технічних можливостей. Подальше обмеження призведе до того, що станції автоматично зупиняться, і кияни залишаться без світла і гарячої води. Ми понад усе не хочемо допустити такої ситуації, але борги за газ понад 2 млрд. грн. свідчать про те, що постачальники налаштовані серйозно", - зазначив глава правління компанії Едуард Соколовський.

За його словами, у столичної влади був час на розв'язання питання погашення заборгованості, однак нічого зроблено не було.

"Взимку під час дії меморандуму у влади Києва був час для розв'язання питання, яким чином вона буде розраховуватися з компанією, щоб "Київенерго" могла заплатити за газ. Однак чиновники заводять енергосистему Києва в глухий кут - у нинішньому бюджеті не передбачили ні копійки з 2 млрд. грн, які міська влада заборгувала компанії. Тому відповідальність за наслідки можливого відключення ми цілком покладаємо на міських чиновників і депутатів", - додав глава правління АК "Київенерго".

Станом на 17 травня 2010 року борг КМДА перед компанією становить 1 млрд. 868 млн. грн., загальний борг усіх споживачів - 2 млрд. 239 млн. 474 тис. грн.

Нагадаємо, Е.Соколовський у середу заявив, що 25 травня компанія почне відключати від енергопостачання ВАТ "Київводоканал", КП "Київський метрополітен" і КП "Київпастранс" за борги.

У свою чергу перший заступник мера Києва Анатолій Голубченко запевнив, що столиця не залишиться без тепла і світла у зв'язку з боргами міста перед енергокомпанією.

Зараз ви читаєте новину «Кияни залишаться без води і світла через обмеження подачі газу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути