четвер, 16 травня 2013 14:51

Кияни спробують взяти керування містом у свої руки

Кияни спробують взяти керування містом у свої руки
Фото: lb.ua

В останній день роботи Київради, 2 червня, на столичному Хрещатику громадські організації проведуть акцію "Арівідерчі, Київрада!" з вимогою призначити нові вибори до законодавчого господарського органу Києва. Про це заявив Голова громадського руху "Кияни разом" Ярослав Діденко.

"Громада обурена порушенням її конституційного права обирати. Кияни вимагають повернути самоврядування в своєму місті. Вибори в Києві влада вже програла. Тому вона відтягує дату місцевих, розраховуючи на рішення Конституційного суду про перенесення їх у столиці на 2015 рік. Відповідно і роботу слухняних депутатів діючої Київради буде подовжено. Через скандальні рішення за останні кілька років місто втратило тисячі гектарів землі. Мародери та окупанти знищують Велике місто, його традиції та історичні пам'ятники. Депутати не хочуть йти і прискорити обрання нових представників громади до Київради, але доведеться", - заявив Діденко.

Громадські активісти анонсують, що акцію проведуть без політичних прапорів. Серед простих киян з кожного району міста будуть присутні захисники Гостиного двору, Пейзажної алеї, Печерської площі, Андріївського узвозу та інші. Кияни вимагатимуть від опозиційних партій відкликати своїх київських депутатів і блокувати роботу чужої для киян Київради. А в разі проведення у серпні виборів мера, обраний очільник столиці повинен не визнавати діючу Київраду та її рішення.

"Якщо цього не станеться, економічні наслідки будуть вражаючими. Жоден із інвесторів не вкладатиме гроші в розвиток столиці. Новий київський мер має бути готовий до протистояння із провладною більшістю Київради, яка робитиме спробу двома третинами свого складу відправити його у відставку. І він має бути готовий до такої відставки. Головне - його визнаватиме мешканці Києва, як свого мера та захисника. Києвом повинні керувати самі кияни!", - наголосив громадський активіст.

З його слів, після 2 червня рішення діючої Київради носитиме нелегітимний характер і може бути оскаржене судом. Нагадаємо, що депутати Київради в останнє обиралися 7 років тому на чергових місцевих виборах у 2006 році, переобиралися на позачергових у 2008 році разом із виборами мера Черновецького.

Зараз ви читаєте новину «Кияни спробують взяти керування містом у свої руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути