Ексклюзиви
середа, 24 листопада 2010 12:17

Кияни питимуть воду із бюветів по 90 копійок за літр

Кияни питимуть воду із бюветів по 90 копійок за літр

Київські бювети, як обіцялося раніше, стануть платними. За підрахунками експертів, один літр води можна буде придбати за 80-90 копійок.

Причина такого нововведення – реалізація програми "Питна вода", яку впровадив новий керівник Київміськадміністрації Олександр Попов.

Згідно з останніми аналізами, підземна вода зі свердловин, яка подається в київські бювети, є непридатною для споживання. В ній, як виявилось, забагато амонію, кремнію, заліза та марганцю. Ще більше її якість погіршується через проходження по зношених трубах.

На реалізацію програми "Питна вода" столична влада планує витратити близько 8 мільярдів гривень. Частина закладених в програму грошей піде і на реанімацію бюветів, але вода в них стане для киян платною.

На реконструкцію артезіанських водозаборів і впровадження систем очищення підземних вод потрібно 80 мільйонів гривень. Тому в КМДА вирішили фінансувати цю добру справу не лише з бюджету. В рівних частках на відродження київських бюветів мають скинутися "Київводоканал" та інвестори. Очисні системи для води почнуть встановлювати приватні фірми, яким бювети здаватимуться в оренду.

На початку, така практика буде у якості експерименту, на трьох-чотирьох об'єктах. Якщо експеримент виявиться вдалим, механізм запровадять по всій території міста. Однак бізнесмени, безперечно, захочуть повернути вкладені гроші і, більш того, отримувати стабільний прибуток. Це київська влада добре розуміє і вже розповсюдила інформацію, що за відроджені бювети киянам доведеться платити. За попередніми підрахунками, по 80-90 копійок за літр води.

kyiv.proua.com

Зараз ви читаєте новину «Кияни питимуть воду із бюветів по 90 копійок за літр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути