середа, 17 жовтня 2012 17:17

Киян треба привчити до велотранспорту - експерт

Киян треба привчити до велотранспорту - експерт
На облаштування велодоріжок ще рано витрачати гроші, вважає експерт. Фото: korrespondent.net

У Києва є великий потенціал для розвитку велосипедного руху. Щоб організувати велосипедну інфраструктуру в місті, потрібен ефективний транспортний менеджер і три-чотири роки активного фінансування, вважає Кевін Мейн, директор з розвитку Європейської асоціації велосипедистів. Про це він розповів під час лекції "Як прискорити розвиток велотранспорту в місті", що пройшла 16 жовтня в арт-кафе "Креативний простір 12".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велосипедисти шукають найкращий вело-офіс столиці

"Київ повністю заповнений - забиті метро, автобуси, заставлені парковки. Я проїхався на велосипеді від метро Берестейська до Софіївської площі. Немає доріжок, треба їздити між машинами, або пішоходами. Але у вас дуже широкі вулиці, на яких є великий простір, навіть з припаркованими авто. Багато міст не мають такого. Тому в міста є перспектива для розвитку"?, — сказав на початку .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві відкриється 20-кілометрова велодоріжка - Попов

Перш, ніж організувати велосипедну інфраструктуру в місті, потрібно змінити ставлення городян до цього виду транспорту, радить експерт

"Треба, щоб вони зрозуміли, велосипед - це комфортно, безпечно та швидко. Наприклад, розвиток велосипедного руху в Лондоні розпочався не з витрати грошей, а з того, що самі жителі змінили ставлення до велосипедів. Вже потім мер витратив більше 10 мільйонів фунтів стерлінгів на спеціальні доріжки, парковки", — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 150 велосипедистів взяли участь у перших в Україні перегонах на ретровелосипедах

4 жовтня Під час встановлення велопарковки виникла проблема: на місці, де її планували ставити, раніше припаркувався джип. В результаті парковку були змушені встановити в іншому місці - вільному від автомобілів. Міська влада обіцяє до кінця року встановити ще 27 місць для паркування велосипедів.

 

Зараз ви читаєте новину «Киян треба привчити до велотранспорту - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути