середа, 27 червня 2012 07:41

Китаянку, яку змусили зробити аборт, тепер переслідують і називають зрадницею

У Китаї набуває розголосу скандал довкола примусового аборту на пізньому терміні вагітності. Родичі жінки, яку місцева влада змусила позбутися 7-місячного плоду, кажуть, що цілу родину переслідують, а її чоловік втік і переховується.

Раніше влада китайської провінції Шеньсі вибачилася перед жінкою на ім'я Фен Цзянмей, а трьох пов'язаних з її справою чиновників звільнили з роботи.

Жінку змусили перервати вагітність, бо вона не мала грошей на те, щоб сплатити штраф за порушення офіційної політики, яка дозволяє китайцям мати лише одну дитину. Оприлюднені в інтернеті фото Фен Цзянмей і її абортованого плоду викликали хвилю обурення в Китаї та за його межами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китаянку змусили зробити аборт на сьомому місяці вагітності

Однак, за словами родичів жінки, її чоловік змушений переховуватися, а місцева влада переслідує їхню родину і мститься за те, що вони розголосили цю історію.

Родичка пані Фен сказала журналістам, що їм не дають спокою від неділі, коли жінку виписали з лікарні. Родичка припускає, що переслідування здійснюється за мовчазної згоди місцевих властей, репутацію яких цей скандал заплямував.

За її словами, чоловік пані Фен переховується, бо йому погрожують розправою.

"В неділю ми вирішили повернутися додому з лікарні, а на вулиці вже чекало багато людей, - сказала жінка. - Вони вивісили плакати на мосту, і люди обзивали нас зрадниками. Тепер хоч куди б ми пішли, за нами тягнеться юрба".

Зараз ви читаєте новину «Китаянку, яку змусили зробити аборт, тепер переслідують і називають зрадницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути