субота, 19 серпня 2017 19:10

Китайські компанії будуватимуть сонячні електростанції в Україні

Китайські компанії будуватимуть сонячні електростанції в Україні
Китайська державна компанія CCЕC і приватна компанія GCL підписали протокол для реалізації проектів у сфері енергетики в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях. Фото: ТСН

Китайська державна компанія CCЕC і приватна компанія GCL підписали протокол для реалізації проектів у сфері енергетики в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях.

Про це повідомила директор Української асоціації Шовкового шляху Silk Link Ірина Нікорак.

"Незважаючи на зменшення Верховною Радою України 2016 року "зелених тарифів", компанії CCЕC і GCL зацікавлені і успішно ведуть переговори з проекту сонячної енергетики в Одеській області", - заявила Нікорак.

Як зазначається, компанія CNBM заходила на український ринок за часів президентства Януковича в співпраці з Клюєвим, деталі умов їх спільної роботи не публікуються, але сума інвестицій становить близько $1 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Енергонезалежність на водній основі

"Безумовно, коли компанія увійшла на ринок, їй надавалося лобі на дуже високому рівні, але із втратами для бюджету нашої країни. У 2016 році Верховна Рада проголосувала за ухвалення закону про "зелений" тариф, який відповідає національним інтересам держави", - коментує директор Silk Link.

Україна веде переговори з однією з найбільших енергетичних компаній у Франції. Йдеться про будівництво в зоні відчуження навколо атомного реактора в Чорнобилі сонячної електростанції.

Зараз ви читаєте новину «Китайські компанії будуватимуть сонячні електростанції в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути