вівторок, 01 квітня 2008 16:14

Китай заперечує активізацію шпигунства відносно США

Пекін вважає безпідставними звинувачення в активізації шпигунства, які прозвучали після того, як співробітник аналітичного відділу Міноборони США зізнався в передачі КНР секретної інформації, заявила у вівторок офіційний представник МЗС КНР.

"Загроза перебільшується", - сказала дипломат на регулярному брифінгу КНР, відповідаючи на прохання прокоментувати повідомлення про те, що аналітик міністерства оборони США Грег Уїльям Бергерсен, який спеціалізувався на системах озброєнь, визнав себе винним в змові з метою передачі секретної інформації особам, які не мали права її отримувати.

У зв"язку з даним інцидентом представники США знов підняли питання про активізацію Китаєм розвідувальної діяльності.

Китайський дипломат в зв"язку з цим відзначила, що останнім часом з даного приводу "піднімається багато галасу", але всі твердження "не мають під собою яких-небудь підстав і загроза перебільшена".

Раніше повідомлялося, що 51-річний аналітик Бергерсен, якому тепер загрожує до десяти років в"язниці, визнаний винним в розголошуванні секретної інформації, що стосується національної оборони і безпеки країни. В рамках розслідування цієї справи також було арештовано двоє вихідців з Китаю, які проживають в Новому Орлеані (штат Луїзіана). Обидва - 58-річний Тай Шень Куо та 33-річний Ю Синь Кан - звинувачувалися в розголошуванні інформації, що має відношення до національної безпеки, іноземному уряду, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Китай заперечує активізацію шпигунства відносно США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути