Ексклюзиви
середа, 25 квітня 2007 14:51

Китай вперше обігнав США в торгівлі з Японією

Китай став головним торговим партнером Японії, вперше після Другої Світової війни обійшовши по цьому показнику США, повідомляє ВВС News. Товарообіг між двома азіатськими країнами в період з березня 2006 року по березень 2007 року склав рекордні 215 мільярдів доларів (25,43 трильйона ієн). В той же час з США Японія наторгувала тільки на 25,16 трильйона ієн.

Профіцит торгового балансу Японії за підсумками березня склав 1,633 трильйона ієн, що на 74 відсотки більше, ніж роком раніше. За даними міністерства фінансів країни, такого результату вдалося досягти завдяки пониженню курсу ієни, а також за рахунок зростання товарообігу з Китаєм. Все більша кількість японських фірм переносить виробництво саме до Китаю через дешеву робочу силу. В уряді Японії сподіваються, що збільшення торгівлі з Китаєм продовжиться.

Для порівняння, товарообіг між Росією і Китаєм складає всього 33,4 мільярда доларів в рік, тобто майже в 6,5 разів менше, ніж між Японією і Китаєм, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Китай вперше обігнав США в торгівлі з Японією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути