четвер, 13 листопада 2014 10:52

"Китай фінансує російську агресію" - ЗМІ

"Китай фінансує російську агресію" - ЗМІ

Російська економіка просідає, але Путін направляє бомбардувальники дальньої дії для рейдів в Мексиканській затоці і бойові військові частини в Україну ... завдяки мільярдам від нових паливно-енергетичних угод з Пекіном.

Таку думку висловив оглядач The Daily Beast Гордон Г.Чанг.

У понеділок президент Обама сказав, що Китай може бути "партнером" Америки. "Але китайці обчислюють свої інтереси інакше. Істинне партнерство - це партнерство Дракона з Ведмедем", - пише автор, перераховуючи декілька китайсько-російських нафтогазових угод. "Ось так змінюється світ: Китай фінансує російську агресію", - підсумовує автор.

Багато хто запевняє, що у Пекіна і Москви різні інтереси. І дійсно, інтереси частково непримиренні, але в останні кілька років Китай і Росія "об'єднуються, щоб протистояти Америці і решті міжнародному співтовариству", пише Чанг. Тепер Путін ще й прив'язує свою економіку до китайської.

"Партнерство Москви і Пекіна - зовнішньополітичний виклик "номер один", кинутий Америці. Від закінчення Другої світової Вашингтон не мав справи відразу з двома рівними йому конкурентами, а альянс Китаю і Росії не протистояв йому з кінця 1950-х. Сьогодні Пекін і Москва докладають зусиль, щоб зробити більшість світових проблем ще гострішими", - йдеться в статті.

"Але ми в силах зробити світ кращим. Щоб позбутися СССР, Рейган застосував економічну стратегію: свідомо знизив ціни на сировину, щоб "заморити голодом "радянську армію", - запевняє автор. В найближчі декілька років, поки в Росію не прийдуть потоки китайських грошей, Путін вразливий.

Зараз ви читаєте новину «"Китай фінансує російську агресію" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути