середа, 30 червня 2021 16:43

Кіркорову й Басті дозволив виступати в Україні Зеленський - експерт

Кіркорову й Басті дозволив виступати в Україні Зеленський - експерт
Російський співак Філіп Кіркоров та комік Володимир Зеленський виступають на одній сцені у Києві, 2013 рік. Фото: Новинарня

Скандали з Кіркоровим і Бастою мають політичне підґрунтя. Без схвалення з боку державного керівництва жодних гастролей російських виконавців не було б. Мета їхніх візитів – промацати український ґрунт. Про це Gazeta.ua розповів виконавчий директор "Українського інституту майбутнього" Вадим Денисенко.

"В Україні відбувається серйозний відкат назад всієї політики щодо російських публічних персон, виконавців і шоу-бізнесу, які, не криючись, займаються пропагандою та поширюють путінські меседжі, – каже він. – Це стосується не лише Філіпа Кіркорова, репера Басти, а й інших виконавців, що рвуться в українські концертні зали. Це такі собі пробні кулі. Їх посилатимуть і надалі, щоб прозондувати ґрунт в українському суспільстві. Кіркоров – лише одна з таких куль".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Простягнули соломинку дружби Росії" - Кіркоров намилився в Україну

Те, що російські виконавці знову отримали можливість виступати в Україні, не зустрічаючи жодного опору з боку СБУ – чисто державна політика, вважає експерт.

"Раптовий наплив російських виконавців не можна виправдати розмовами про культуру й мистецтво, які "поза політикою". Ця повзуча практика прокладання "коридору" для російських співаків не може відбуватися без схвалення з боку Офіса президента. Не виключено, що це загравання влади з проросійською частиною населення з метою набрати в них бали. Загалом же команда Зеленського сповідує ідеологію "какая разница" й саме під цим гаслом проводить політику в галузі культури", – стверджує Денисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "СБУ, у вас поїхав дах?" - мережі лютують від виключення Кіркорова з чорного списку

Пікети проти виступів Басти, що збіглися в часі з мітингами під ОП щодо справи "вагнерівців" розворушили суспільство, але недостатньо для спалаху масштабних вуличних протестів проти влади, вважає він.

"Станом на зараз суспільство не готове до масових акцій протесту. Радикальних виступів не буде, відбуватимуться лише окремі пікети. За статистикою у нас є 5-6 відсотків активного населення, що завжди готові до повстань, та апатична більшість. Чи каталізуються ці виступи, скільки людей готові вийти на вулицю – можна буде говорити лише згодом. За нинішньої ситуації якихось серйозних акцій не передбачається", – підсумовує Вадим Денисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "П*дарасы, с*ка" - показали обличчя фанатів російського репера Басти, який топтався в окупованому Криму

22 червня Міністерство культури України за дорученням СБУ включило в список осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, Філіпа Кіркорова. Підставою стали пропагандистські концерти та заяви на підтримку анексії Криму Росією. При цьому він регулярно виступав на окупованому півострові, в'їжджаючи поза українськими пунктами пропуску.

У СБУ заявляли, що Кіркоров свідомо заперечував територіальну цілісність та суверенітет України, виправдовував агресію РФ. Зокрема 18 березня цьогоріч виступив на заході "Большой праздничный концерт в честь семилетия воссоединения Крыма с РФ" за участі Володимира Путіна.

Але вже 27 червня артиста виключили з чорного списку.

Зараз ви читаєте новину «Кіркорову й Басті дозволив виступати в Україні Зеленський - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути