середа, 27 липня 2011 14:57

Кирило приїхав на молебен у розкішному "Мерседесі" S-класу
35

Фото: Фото: Ростислав Мисюкевич

Сьогодні московський патріарх Кирило провів у столичному парку Володимирська гірка молебень на честь 1023-річчя хрещення Русі. Молебень провели біля підніжжя пам'ятника князю Володимиру.

Помолитися разом з патріархом прийшло близько тисячі вірян. Вони стояли за залізними парканами, якими відгородили доріжку, що веде до пам'ятника - до нього пускали тільки журналістів.  Вздовж щитів стояли працівники міліції у цивільному, також в парку слідкували за порядком кілька десятків охоронців у костюмах та з навушниками у вухах.

Навушники були і у деяких людей в рясах - час від часу вони промовляли в рації, сховані в рукавах.

Кирило підійшов до пам'ятника у супроводі патріарха Грузії Ілії II та  Митрополита УПЦ Московського патріархату Володимира. У промові, яку виголосив після молебню, московський патріарх назвав пам'ятник князю Володимиру "памятником святому равноапостольному князю Кириллу", але одразу виправився.

"Князь Володимир об'єднав слов'янські племена. Навіть могутня Візантія сплачувала данину, аби не сваритися з руськими. Але головний його подвиг у тому, що він побачив ті цінності, які багато хто не бачить і досі. Показав ті цінності, без яких людина перетворюється на звіра, що жадає лише матеріального багатства та політичної могутності. Він (Володимир - Gazeta.ua) привів нас у храм небесний. Сьогодні нащадки святої Русі живуть у різних державах, але в серці вони зберігають пам'ять про святу Русь. В цій пам'яті - наша сила", - зазначив він у своїй промові.

Після промови патріархи поклали кошики з квітами до пам'ятника князю Володимиру.

Потім Кирило сів до "мерседеса" S-класу та поїхав з парку. Мінімальна вартість автівки - 67 тис. євро. Є моделі вартістю близько $400 тисяч. Віряни в цей час кричали "Нет автокефалии!". На запитання, чим саме їх не задовольняє автокефальна церква, жінка у світлій кофті розкричалося: "Йди звідси, Іуда! Фекалии - нет!".

Молебень закінчується за 45 хвилин.

Водночас, 27 липня вранці близько 40 супротивників візиту патріарха Кирила мітингували на Європейській площі в центрі Києва.

Патріарх Московський Кирило 26 липня прибув до України з 3-денним візитом. Католікос-патріарх Грузії Ілія ІІ прибув до України 25 липня з 6-денним візитом.

Зараз ви читаєте новину «Кирило приїхав на молебен у розкішному "Мерседесі" S-класу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

99

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути