понеділок, 16 березня 2020 18:24

Кіномани вважають, що фільм 2011 року спророкував пандемію коронавірусу
3

Багато хто вважає, що фільм "Зараза" пророче описує події нинішньої пандемії коронавірусу
Фото: WARNER BROS
Фото Гвінет Пелтроу в масці підігріло цікавість до стрічки "Зараза"
Багато хто вважає, що фільм "Зараза" пророче описує події нинішньої пандемії коронавірусу

Фільм 2011 року "Зараза" ("Contagion") є одним із найбільш скачуваних фільмів в iTunes Store в США, число пошукових запитів Google, що містять назву фільму, б'є всі рекорди. Якщо в грудні, коли вперше заговорили про появу в Китаї нового коронавірсу, фільм займав лише 270 сходинку в каталозі популярності студії Warner Bros, то за три місяці "Заразу" випереджає лише серіал про Гаррі Поттера.

І це при тому, що за підсумками 2011 року фільм за касовими зборами посів лише 61 місце в світі, повідомляє ВВС.

У фільмі зіграли Метт Деймон, Джуд Лоу, Гвінет Пелтроу, Кейт Уінслет і Майкл Дуглас.

Пожвавлення уваги до стрічки викликане схожістю її сюжету з нинішньої пандемією Covid-19.

Підігріла цікавість до фільму і Гвінет Пелтроу, опублікувавши в Instagram своє фото в масці під час трансатлантичного перельоту.

"На шляху до Парижа. Паранойя? Розсудливість? Паніка? Пандемія? Пропаганда? Пелтроу просто збирається йти вперед і спати з цією штукою в літаку. Я вже була в цьому фільмі. Так що зберігайте спокій, утримайтеся від рукостискань, частіше мийте руки", - написала актриса, у якої майже 7 млн підписників.

Автор: instagram.com/gwynethpaltrow/
  Фото Гвінет Пелтроу в масці підігріло цікавість до стрічки "Зараза"
Фото Гвінет Пелтроу в масці підігріло цікавість до стрічки "Зараза"

За сюжетом, ділова жінка, яку грає Гвінет, гине від загадкового і смертельного вірусу, що викликав паніку в усьому світі. Вірусом вона заразилася в Китаї через рукостискання від шеф-кухаря, який приготував свинину, а злощасна свиня, в свою чергу, була інфікована кажаном.

Жінка повертається додому в США, хворіє і незабаром помирає. Помирає і її син, зате чоловік, якого грає Метт Деймон, виявляється стійкий до цієї інфекції.

З однієї особи у фільмі починається світова пандемія. Щоб хоча би уповільнити зараження, ізолюють цілі міста. Люди, які переглянули стрічку з початку епідемії Covid-19, вважають її майже пророчою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: ще низка країн ввели надзвичайний стан

Однак, це може бути результатом того, що сценарист "Зарази" Скотт Бернс намагався додати фільму максимальної наукової достовірності. Під час роботи він консультувався із провідними вірусологами та епідеміологами, включаючи експертів ВООЗ. І вони не на жарт його налякали.

"Коли я говорив з фахівцями, всі вони підкреслювали, що епідемія - це не питання "якщо", це питання "коли", - зізнався Бернс.

В інтерв'ю журналу Fortune він сказав, що творці фільму ставили перед собою завдання показати, наскільки сучасне суспільство не підготовлено до такого роду епідемій.

"Подібність між "Заразою" і коронавірусом незначна, випадкова і насправді не така важлива, Куди важливіше і точніше виявилася громадська реакція, поширення страху і ефект доміно", - сказав сценарист.

Від початку 2020 року у Франції зріс попит на роман Альбера Камю "Чума". Видавці вважають, що це пов'язано з поширенням вірусу Сovid-2019-nCoV. В Італії книга увійшла в топ бестселерів лютого, а на "Амазоні" англомовний наклад "Чуми" до 5 березня розпродали повністю.

Назвали найвідоміші книги, в яких смертельні заховрювання відіграють визначальну роль.

Зараз ви читаєте новину «Кіномани вважають, що фільм 2011 року спророкував пандемію коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути