пʼятниця, 16 квітня 2010 09:20

Кількість жертв китайського землетрусу збільшується - вже 760 загиблих

Кількість жертв китайського землетрусу збільшується - вже 760 загиблих
Жертвами землетрусу на північному сході Китаю стали 760 осіб. Такі дані наводить 16 квітня агентство Reuters.

Ще щонайменше 243 особи вважаються зниклими без вести. Більше тисячі отримали травми і перебувають у важкому стані. Раніше повідомлялося про 617 загиблих і понад 300 зниклих без вісті.

Учасники пошукової операції відзначають, що кількість жертв удару стихії може зрости. За оцінками спостерігачів, кількість загиблих може досягти 1000 осіб. У той же час місцеві жителі, які беруть участь у розборі завалів, не вірять в офіційні дані влади про кількість загиблих. За їх словами, до теперішнього моменту вже знайдені не менше тисячі тіл.

Пошук і рятування ускладнюється складними погодними умовами. Через брак місць у госпіталях тим, хто вижили доводиться чекати лікарської допомоги практично на відкритому повітрі. Лікарі працюють цілодобово, проте все одно допомогу вдається надати не всім, відзначає агентство зі слів очевидців.

Землетрус магнітудою до 7,1 сталося 14 квітня близько 08:00 за місцевим часом у прикордонній з Тибетом провінції Цинхай. Найбільш сильно від стихійного лиха постраждало місто Цзегу, яке було практично повністю зруйноване.

Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв китайського землетрусу збільшується - вже 760 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути