Ексклюзиви
неділя, 11 травня 2008 17:46

Кількість загиблих від урагану в М"янмі перевищила 28 тисяч людей

Кількість загиблих в М"янмі в результаті урагану "Наргіз" 2 травня досягло 28 тисяч 458 людей, 33 тисячі 416 чоловік вважаються зниклими безвісти, повідомляє агентство Reuters з посиланням на заяву влади по державному телебаченню. Раніше повідомлялося про 22,5 тисячі загиблих.

Влада М"янми ввела режим надзвичайного положення в п"яти областях країни, найбільш постраждалих від циклону. Від розгулу стихії постраждало найбільше місто країни - Янгон.

Велика його частина залишилася без електрики, вулиці завалені сміттям і уламками дерев, порушений телефонний зв"язок, перерваний доступ в інтернет. Пориви вітру, що зривали дахи, досягали 190 кілометрів на годину. Повені сталися у ряді великих населених пунктів.

Заступник генсека ООН з гуманітарних питань Джон Холмс на брифінгу в нью-йоркській штаб-квартирі ООН також заявив, що кількість загиблих в М"янмі в результаті урагану "Наргіз" може бути істотно більшою.

Заступник генсека повідомив, що ООН виділяє як мінімум 10 мільйонів доларів М"янмі зі свого фонду реагування на надзвичайні ситуації. За його словами, найближчим часом після завершення попереднього підрахунку збитків і оцінки необхідної допомоги буде ухвалено рішення про виділення додаткових коштів.

ООН, уряди і благодійні організації низки країн світу вже зробили заходи по наданню гуманітарної допомоги М"янмі, керівництво якої погодилося прийняти через структури ООН допомогу міжнародного співтовариства, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Кількість загиблих від урагану в М"янмі перевищила 28 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути