четвер, 28 лютого 2013 02:36

Кількість сирійських біженців сягнула 940 тисяч осіб

Кількість сирійських біженців сягнула 940 тисяч осіб
Фото: Reuters

Число сирійських біженців у сусідніх країнах досягло 940 тис осіб. Про це заявив Верховний комісар ООН у справах біженців Антоніу Гутерреш, повідомляють іноземні ЗМІ

Він попередив, що Сирія наближається до "моменту істини", закликавши міжнародне співтовариство не допускати, щоб ситуація продовжила погіршуватися.

"Гуманітарне положення настільки важке, що його складно описати. Ситуація з біженцями набирає обертів з приголомшливою швидкістю, місяць за місяцем", - повідомив Верховний комісар. В якості прикладу він розповів, що в квітні 2012 року, через рік після початку кризи, кількість біженців з Сирії в сусідніх державах становило 33 тис людей, а з січня цього року щотижня кордону САР перетинають по 40 тис людей. Переважна більшість з них знаходять притулок в Йорданії, Лівані, Туреччині та Іраку.

Гутерреш звернув увагу на те, що ці цифри нічого не говорять про страждання людей усередині республіки, де внутрішньо переміщеними особами вважаються близько 4 млн осіб. "Ми не повинні забувати ще про півмільйона палестинських біженців у Сирії, які страждають через конфлікт", - сказав глава УВКБ.

Зараз ви читаєте новину «Кількість сирійських біженців сягнула 940 тисяч осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути