середа, 24 жовтня 2012 09:37

Київських підприємців змусять платити податок на дощ

Київських підприємців змусять платити податок на дощ
Фото: mir24.tv

Учора, 23 жовтня, киян налякали новиною про те, що невдовзі столична влада планує брати "податок на дощ", тобто стягувати додаткову плату за збір та очистку стоків з дахів та прилеглих територій, пише газета "Сегодня".

На міських форумах подібна ініціатива викликала обурення з боку киян. Проте, виявилося, що насправді ніякий дощовий податок киянам не загрожує.

"Це жодним чином не стосується громадян. Ніякого "податку на дощ" для населення не було і не буде, хай ніхто не переживає, - сказав перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак. - Мова йде тільки про юридичних осіб. У кожного підприємства є своя територія, яка забруднюється в процесі експлуатації. Їздять машини, на асфальті накопичуються масло, бензин: коли йде дощ, брудна вода стікає в каналізаційні мережі. Але її обов'язково потрібно очищати. Тож таким підприємствам, залежн від квадратних метрів заасфальтованої території, виставлятиметься відповідна плата. Така практика поширена у всьому світі".

Подібні правила вже кілька років тому були затверджені рішенням Київради. Мова йде просто про втілення цієї ідеї в життя, оскільки тільки такі заходи допоможуть врятувати Дніпро від забруднення, вважають у відомстві.

Зараз ви читаєте новину «Київських підприємців змусять платити податок на дощ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути