Ексклюзиви
неділя, 10 лютого 2019 14:29

Керівник поліції вибачився за "Лягай, Бандеро" й обіцяє службове розслідування

Керівник поліції вибачився за "Лягай, Бандеро" й обіцяє службове розслідування
Вчора поліцейські затримали учасників акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" Затриманих били ногами, правоохоронець у штатському вигукнув "Лягай, Бандеро!" Фото: Facebook

Керівник поліції Києва Андрій Крищенко вибачився за слова "Лягай, Бандеро!", які вигукував поліцейський під час затримання активістів 9 лютого. Таку заяву зробив на брифінгу у неділю.

"Я хочу вибачитись перед суспільством за дії цього працівника. Я особисто в силу переконання і розуміння історичної ситуації вважаю це неприпустимим. Ми встановимо цю особу, коли вивчать відео покадрово, і вона буде притягнута до відповідальності.

В тому числі, дії чоловіка в цивільному одязі, який бив затриманого, що лежав на землі стали приводом порушення кримінального провадження Державне бюро розслідувань. Конкретно ця особа буде нести відповідальність, я так розумію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція відпустила всіх затриманих на Подолі

Ніхто з поліцейських поки що не відсторонений.

"Службове розслідування почалося тільки сьогодні зранку. Якщо я вважатиму, що якась особа зможе впливати на хід розслідування, вона буде відсторонена.

Якщо буде встановлено перевищення повноважень працівниками поліції, їм може загрожувати до 8 років позбавлення волі за перевищення влади або службових повноважень. Тим, кого затримували, може загрожувати максимально до 7 років за хуліганство із застосуванням зброї".

9 лютого на Контрактовій площі у Києві правоохоронці затримали учасників акції протесту "Хто замовив Катю Гандзюк?". За повідомленням поліції, молодиків затримали "із зеленкою, газовими балончиками та ножами".

Зараз ви читаєте новину «Керівник поліції вибачився за "Лягай, Бандеро" й обіцяє службове розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути