середа, 25 лютого 2009 12:56

Кейт Мосс ніхто не хоче (ФОТО)

Автор: Фото Reuters
 
Шість портретів знаменитої супермоделі Кейт Мосс, створені таємничими художником-графітістом, відомим під псевдонімом Бенксі, не були продані на аукціоні Bonhams в Лондоні. На лоти, вартість яких складала 150 тисяч фунтів стерлінгів (200 тисяч доларів), так і не знайшлося покупця. Роботи, виконані в стилі відомої серії портретів Мерілін Монро пензля короля поп-арту Енді Уорхола, були виставлені на торги серед 78 інших лотів, серед яких була і ще одна картина Бенксі під назвою Nola Pink.

Нагадаємо, в лютому минулого року всього один з портретів Кейт Мосс цієї ж серії був проданий більше ніж за 190 тисяч доларів.

Більшість робіт Бенксі, деякі з яких представлені на його сайті, створені за допомогою балончика фарби та трафаретів. Перш ніж предмети мистецтва були перенесені на полотна, вони прикрашали стіни міських вулиць.

Бенксі прославився політично забарвленими і провокаційними роботами на мові графіті. Він, зокрема, розфарбовував загороджувальну стіну між Ізраїлем та Палестинською автономією, а також встановив в Діснейленді макет камери-клітки, в якій містяться ув"язнені на Гуантанамо.

Роботи Бенксі стали дуже популярними і модними останніми роками. Голлівудська актриса Анджеліна Джолі витратила майже 400 тисяч доларів, аби придбати роботу Бенксі на лос-анджелеських торгах в 2007 році. Іншими його прихильниками є Бред Пітт, Джуд Лоу і Кіану Рівз.

За матеріалами Фактnews, ВВС

Зараз ви читаєте новину «Кейт Мосс ніхто не хоче (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути