понеділок, 16 березня 2009 13:17

Кожна британська сім"я винна банкам по $84 тисячі

Кожна британська сім"я винна банкам по $84 тисячі
У Великій Британії все частіше проявляються симптоми "боргової пастки". Це ситуація, коли сім"я не може повернути борги. Таких висновків дійшов Bank of England. Саме комбінація значного підвищення цін і різкого зростання боргового навантаження була головною ознакою депресії США 1930-х років.

У фінансовому звіті Bank of England йдеться про те, що сім"ї з високим рівнем заборгованості можуть стати жертвами боргової пастки. Британія особливо ризикує, оскільки в країні дуже багато сімей, які мають значні обсяги боргів, багато з яких - іпотечні кредити з фіксованими ставками.

Статистика приголомшує: сума заборгованості британців за іпотечними кредитами, кредитами та кредитними картками - на 1,46 трлн фунтів стерлингів  ($2 трлн) більше, ніж вартість річного сукупного продукту країни. Сьогодні в середньому кожна британська сім"я завинила близько 60 тисяч фунтів ($84 тисячі).

Міністри фінансів європейських країн перед засіданням "великої двадцятки" на початку квітня попереджають, що необхідні більш суворі заходи для того, щоб допомогти світовій економіці уникнути можливого повторення депресії 1930-х років. Очікується, зокрема, що кількість безробітних на Туманному Альбіоні сягне двох мільйонів.

У доповіді банку говориться: "Ця конфігурація падіння цін активів і низьких економічних показників в умовах падіння попиту корелюється з майбутніми макроекономічними змінами в Об"єднаному Королівстві і на міжнародному рівні ". Ось чому Bank of England прийняв такі драматичні рішення на початку березня, скоротивши ставки банківськіх відсотків, і взяв на себе зобов"язання створити фонд у 150 млрд фунтів готівкою з метою викупити державні і корпоративні борги.

Ці так звані кількісні знижки вважаються радикальною мірою для запобігання повторення умов, характерних для американської Великої Депресії, повідомляє TheTelegraph.

Зараз ви читаєте новину «Кожна британська сім"я винна банкам по $84 тисячі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути