вівторок, 20 жовтня 2009 08:58

Казахські телеканали відключилися на час трансляції "Бората"

Казахські телеканали відключилися на час трансляції "Бората"

У Казахстані оператори кабельного телебачення, які транслюють російський канал MTV, відмовилися передавати в ефірі фільм "Борат: культурні дослідження Америки на благо славного народу Казахстану", повідомляє "Інтерфакс".

Телекомпанії, серед яких алматинський "Алма-ТВ", Digital TV і ICON, стали транслювати музичні відеокліпи або повністю вимкнули сигнал у суботу о 23:50 за місцевим часом, коли на MTV почався прем"єрний показ картини.

Після фільму туристів у Казахстан приїхало у п"ять разів більше

Як зазначає агентство, раніше офіційний представник казахського МЗС Ержан Ашікбаев заявляв, що влада країни абсолютно спокійно ставляться до показу фільму на російському MTV та трансляції його в Казахстані. "Ми не вважаємо, що даний фільм в якійсь мірі відноситься до Казахстану. Це, безумовно, більше сатира щодо реалій американського суспільства, того розуміння і бачення, які там панують", - заявив чиновник.

Фільм британського коміка Саші Барона Коена "Борат", що вийшов в 2006 році, про пригоди вигаданого казахстанського журналіста і його жарти, що супроводжували пригоди, спочатку викликав вкрай негативну реакцію казахської влади. Однак пізніше вони визнали, що картина зробила республіці непогану рекламу. Після виходу фільму, що зібрав по всьому світу солідну касу, потік туристів у Казахстан виріс у п"ять разів.


За матеріалом: Lenta.ru


Зараз ви читаєте новину «Казахські телеканали відключилися на час трансляції "Бората"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути