субота, 10 квітня 2010 16:09

Катастрофа в Смоленську це трагедія, якої сучасний світ ще не бачив - Туск (ФОТО)

 

Прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск виступив перед депутатами польського Сейму на позачерговому зібранні у зв"язку з трагедією під Смоленськом, де загинув президент Качинський. На початку він оголосив, що в неділю опівдні вся Польща вшанує пам"ять загиблих двома хвилинами мовчання.

"Такої трагедії сучасний світ ще не бачив", - сказав Туск.

"Друзі і знайомі багатьох з нас були вбиті. Але найгірше трагедію переживають сім"ї загиблих. Я хотів би від імені всіх поляків висловити найщиріші співчуття родині покійного президента, його доньці, матері, онучці, брату", - додав він.

Дональд Туск також повідомив, що незабаром збирається особисто відправитися до Смоленську, щоб там зустрітися з прем"єр-міністром Росії Володимиром Путіним.

Засідання Сейму протривало зовсім недовго. Всі присутні вдягли траурне чорне вбрання, а Туск виглядав пригніченим.

Прем"єр-міністр визнав, що ця трагедія стосується також його особисто, але як голова уряду він повинен негайно вжити заходів для розслідування і потурбуватися про сім"ї загиблих. Він запевнив, що його підлеглі будуть працювати 24 години на добу, щоб максимально зменшити наслідки цієї трагедії для сімей загиблих.

"Я знаю, що цим ми не згасимо болю. Я теж відчуваю дуже сильний біль, але ніхто не знімає з нас зобов"язань. Польська держава працює та мусить працювати і надалі", - сказав голова польського уряду.

За матеріалами Gazeta.pl

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа в Смоленську це трагедія, якої сучасний світ ще не бачив - Туск (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути