Ексклюзиви
середа, 19 червня 2019 18:39

Катастрофа МН17: розповіли про можливість покарання вищого російського керівництва

Катастрофа МН17: розповіли про можливість покарання вищого російського керівництва
Луценко розповів про можливість покарання вищого російського керівництва за збиття малайзійського "Боїнга". Фото: Версии

У нідерландській прокуратурі заявили, що не виключають можливості встановлення причетності вищого російського керівництва до збиття малайзійського "Боїнга" у небі над Донбасом.

Цей факт говорить про те, що міжнародна слідча група має серйозні наміри. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає Інтерфакс.

"Давайте я вам процитую слова пана голландського прокурора, який сьогодні, відповідаючи на запитання сімей жертв про те, чи можна розраховувати на висунення підозри навіть Путіну, відповів, що цього виключити не можна. Очевидно, таке питання свідчить про серйозність намірів міжнародної слідчої групи", - підкреслив Луценко.

За його словами, сьогодні було зроблено "критично важливий крок" не так у плані власне підозрюваних - адже вони не є найбільш високопоставленими особами в ланцюжку віддавання наказів - скільки в плані перших конкретних підозр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США не забудуть і не пробачать Росії збитий боїнг над Донбасом

"За ними, звісно, підуть усі інші, а скільки їх буде - покаже слідство і України, і в рамках розслідування Спільної слідчої групи. Йдеться про те, що ми починаємо від солдатів, а завершуємо генералами та політиками", - зазначив генпрокурор.

Луценко наголосив, що українські і нідерландські слідчі працюють над встановленням безпосередніх виконавців цього злочину.

Прокуратура Нідерландів висунула обвинувачення підозрюваним у причетності до краху пасажирського Boing у липні 2014-го на Донбасі. Це росіяни Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов і громадянин України Леонід Харченко.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа МН17: розповіли про можливість покарання вищого російського керівництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути