Ексклюзиви
понеділок, 29 вересня 2008 09:07

Касьянов подасть позов проти Росії до Європейського суду

Екс-прем"єр-міністр Росії Михайло Касьянов має намір подати позов проти влади до Європейського суду з прав людини, оскільки упевнений, що Федеральна реєстраційна служба порушила його права, відмовившись зареєструвати партію під його керівництвом.

Федеральна реєстраційна служба пояснила свою відмову тим, що в документах, які представила партія, були зокрема неточності у відомостях про деяких її членів. Виникли питання з приводу 37-ми представників, тоді як чисельність партії перевищувала на той момент необхідні за законом 50 тисяч осіб.

Прихильники Касьянова оспорили відмову спочатку в Таганському, а потім й у вищій інстанції - Мосміськсуді. Проте їхню скаргу не задовольнили. У позові, направленому до Страсбурзького суду, юристи Касьянова просять визнати, що російська влада порушила право на свободу об"єднань і висловлювання думок та право на справедливий розгляд незалежним судом.

Всі судові інстанції в Росії Михайло Касьянов і його прихильники пройшли. Їм нічого не залишилося, як шукати правди в Європі. Позов повинен розглянути незалежний і неупереджений суд. І таким, на думку колишнього прем"єра, є Європейський суд з прав людини. Партію його досі не зареєстрували. Це відбулося на початку року.

Нагадаємо, що 12 липня колишній прем"єр-міністр Росії Михайло Касьянов одноголосно переобраний головою Російського народно-демократичного союзу РНДС.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Касьянов подасть позов проти Росії до Європейського суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути