середа, 06 червня 2007 18:22

Каспаров закликав західних лідерів ізолювати Путіна

Один з лідерів "Іншої Росії" Гарі Каспаров вважає, що лідери світових держав повинні відноситися до Путіна так, як до Лукашенка, і тому вести політику, направлену на його ізоляцію. Про це Каспаров заявив після завершення міжнародної конференції, що проходила в Празі, "Демократія і безпека: основоположні цінності і розумна політика", на якій 5 червня він виступав з доповіддю про стан Росії.

На думку Каспарова, у Джорджа Буша, а також інших глав країн - учасниць G8, таких, як Ніколя Саркозі і Ангели Меркель, існує достатньо можливостей дати зрозуміти Путину, що під його управлінням Росія йде все далі від демократії, що він не може діяти, як Лукашенко, і продовжувати розглядатися як лідер демократичної держави.

Коментуючи виступ на конференції Джорджа Буша, в якому той заявив, що Москва відмовилася від демократичних реформ, про прихильність яким раніше говорили в Кремлі і підкреслив, що відхід від демократичних принципів в Росії відбувся саме за Володимира Путіна, схильного до авторитарного правління, Каспаров відзначив: "Нарешті він зрозумів, що насправді відбувається в Росії. Нарешті він перестав порівнювати положення в сьогоднішній Росії з тим, що було в радянські часи". По словах Каспарова, під час особистої зустрічі з Бушем після його виступу він призвав американського президента почастіше робити такі публічні заяви про положення з демократією в Росії, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Каспаров закликав західних лідерів ізолювати Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути