вівторок, 30 березня 2010 11:55

Карла Бруні боротиметься з неписьменністю

Карла Бруні боротиметься з неписьменністю

Вже вп"яте за два роки подружжя Саркозі-Бруні відвідало Нью-Йорк, де Карла провела перший благодійний захід свого нового фонду, cтвореного в жовтні минулого року.

Хоча дружина президента має ще не надто великий список закордонних поїздок з часу її шлюбу з Ніколя Саркозі у лютому 2008 року, вона ніколи не відмовлялась від нагоди відвідати Сполучені Штати. "Нью-Йорк став для них Венецією", жартують французькі аналітики, натякаючи на весільну подорож пари.

Саме у Нью-Йорку дружина глави держави знайшла першу ціль для заходів свого "Фонду Карли Бруні-Саркозі".

"Фонд розпочне велику програму освіти, особливо серед бідних верств населення, що перетвориться на великий культурний проект", сказав президент Франції. Його дружина знайшла кількох покровителів наприкінці вересня під час свого останнього візиту до США на відкриття сесії ООН. За декілька тижнів, Карла Бруні знову з"явилася у засобах масової інформації, де розповіла про свої плани. У Нью-Йорку вона намагалась показати, що, навіть під час уїк-енду, не забула про обов"язки першої леді Франції.

Карла Бруні заявила, що її новий фонд має нести "знання і мистецтво найбільш вразливим верствам населення". Але досі ця прекрасна програма лишалась лише на папері. Натомість, тепер фонд провів свій перший благодійний захід у Мангеттені.

Програма передбачає мистецьку освіту та боротьбу з неписьменністю в бідних районах Нью-Йорку. Карла Бруні відвідала вчора школу опери та Джульярдську школу, де заявила, що була рада "потрапити до такої талановитої компанії". Бруні також взяла участь у репетиції, яку проводив диригент Вільям Крісті. Вона повідомила, що сприятиме активним франко-американським обмінам. Пізніше перша леді Франції відвідала Нью-Йоркський університет, що теж виступає партнером у її програмі.

Сьогодні у Вашинґтоні Бруні відвідає школу в одному з бідних районів. Разом з її "подругою" Мішель Обамою, вона вже побувала у школі мистецтв Піттсбурґу, де були присутні й інші дружини глав держав. Цього разу Бруні вирішила відвідати школу самостійно.

За матеріалами Le Figaro

Зараз ви читаєте новину «Карла Бруні боротиметься з неписьменністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути