субота, 11 серпня 2012 05:01

Канадський атеїст вимагає п'ять тисяч доларів за страждання під час читання молитви

Канадський атеїст вимагає п'ять тисяч доларів за страждання під час читання молитви

Житель невеликого містечка Кімберлі у канадській провінції Онтаріо Пітер Фергюсон судиться з місцевими органами влади, вимагаючи припинити читання молитви Отче наш, яку зазвичай промовляють перед початком засідання місцевої окружної ради.

Австралієць, який є переконаним атеїстом, заявив, що читання молитви перед початком засідання регіональної адміністрації не лише є порушенням його конституційних прав, а й змушує відчувати "страждання, дискримінацію, відчуженість, відторгнення і втрату задоволення від життя", повідомляє Religion News Service.

"Моє страждання від цієї дискримінації, ізоляції та відчуженості підірвали мою здатність насолоджуватися життям, перебувати у цій демократичній країні і брати участь у муніципальних справах", - заявив він.

"Це не має нічого спільного з моїм особистим (атеїстичним) переконанням. Я дбаю про закон. Я дбаю про те, що справедливо", - підсумував Фергюсон.

Переконаний атеїст також зажадав компенсації у п'ять тисяч доларів за заподіяну йому моральну шкоду та проведення судового розгляду за фактом порушення його конституційних прав.

Зараз ви читаєте новину «Канадський атеїст вимагає п'ять тисяч доларів за страждання під час читання молитви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути