вівторок, 07 серпня 2012 12:24

Священик РПЦ поцілував руку Путіну "з глибоким сенсом"

Священик РПЦ поцілував руку Путіну "з глибоким сенсом"
Президенту РФ не сподобалося

Прес-секретар Валаамського монастиря Михайло Шишков заявив, що ігумен Спасо-Преображенського Валаамського монастиря Мефодій намагався поцілувати руку президента РФ Володимира Путіна в знак визнання російського народу народом Македонії.

За словами Шишкова, Мефодій приїхав до Росії з Македонії і присвятив себе релігійному служінню. Прес-секретар розповів, що у відповідь на питання про поцілунок ігумен відповів: "Я поцілував руку президента Росії в знак визнання маленьким народом великого російського народу". "Отець Мефодій мав на увазі народ Македонії", - пояснив Шишков.

Прес-секретар додав, що в традиції східного православ'я поцілунок руки означає смиренність. Цілувати руку може не тільки мирянин священику, а й священик мирянину.

"Для нього це було значимо, він вклав у цю дію глибокий сенс. Тут немає ніякого лизоблюдства, тут зовсім інші причини", - прокоментував Шишков мотиви македонського священика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін поплавав на яхті і оглянув простори "родіни"

Відеоролик, знятий під час відвідин Путіним Валаамського монастиря, був опублікований в інтернеті 6 серпня. На відео президенту тиснуть руку багато учасників зустрічі. Потім один зі священнослужителів цілує руку. Путін вирвався, скривився і різко махнув у бік священнослужителя іншою рукою.

Зараз ви читаєте новину «Священик РПЦ поцілував руку Путіну "з глибоким сенсом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути