пʼятниця, 11 грудня 2009 13:12

Календула повернула британцю зір

Календула повернула британцю зір
У 73-річного мешканця англійського міста Йоркшир Гаррі Маршала, який вже довгий час сліпий на праве око, у 2001 році розвинулась невиліковна хвороба (макулярна дегенерація) і на лівому оці, передає Daily express.

Роками чоловік вживав вітаміни, сподіваючись запобігти повній сліпоті, проте без особливого успіху.

Вже через місяць після того, як Гаррі почав вживати добавку, що містила інгредієнти з календули, зір повернувся до пенсіонера. Тепер, замість того, щоб просити дружину бути його провідником, він сам водить машину. За словами англійця його історія дає надію хворим з таким самим діагнозом.

Вікова макулярна дегенерація є найпоширенішою причиною сліпоти у людей, яким за 60. Вона розвивається у результаті поступового руйнування світлочутливих клітин ока, викликаючи втрату центрального зору і вицвітання кольорів.

Пенсіонер почав приймати добову дозу добавки, що містить мезо-зеаксантин, отриманий з календули, у квітні 2007 року. На сьогоднішній день його зір в лівому оці відновився на 95 відсотків.

Кевін Деві, офтальмолог Гаррі, зустрів звістку з обережністю. За його словами, результати вживання добавки дуже обнадійливі, проте вони не свідчать, що вона є панацеєю, адже різні люди реагують на ліки по-різному.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Календула повернула британцю зір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути