Ексклюзиви
субота, 28 жовтня 2023 12:08

Каховське водосховище перетворюється на вербовий ліс

Каховське водосховище перетворюється на вербовий ліс
Українська природоохоронна група повідомляє, що на дні Каховського водосховища не буде пустелі чи нашестя шкідливих рослин. Фото: facebook.com/UkrainianNatureConservationGroup

На дні Каховського водосховища не буде пустелі чи нашестя шкідливих рослин. Там уже відновлюється природна рослинність, на що вказують результати останнього моніторингу.

Науковці української природоохоронної групи повідомили, що 10 червня заклали на дні сховища ділянки для дослідження, де відібрали ґрунти та зафіксували рослини у стадії паростків. З повторною експедицією експерти повернулися через 3,5 місяці. Вчені зафіксували понад 65 видів рослинності, зокрема й молодий заплавний вербовий ліс у стадії формування.

"Засолених ділянок немає. Уся ця територія заростає. Але, звісно, що щільність заростання різна: на мулах - велика, а там, де черепашкові ліси, заростання іде повільніше", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд ухвалив рішення щодо земель Каховського водосховища

Науковці ще вивчають питання відновлення рослинності на території водосховища. Втім, вже зараз експерти готові стверджувати, що не буде ні опустелювання, ні великого наступу агресивних рослин.

Через підрив російськими окупантами дамби Каховської ГЕС Україна втратила від 35% до 40% запасів прісної води. Такий обсяг води Україна могла б споживати протягом року.

6 червня російські окупанти підірвали конструкції Каховської ГЕС. Підтоплені були населені пункти як на правому, так і на лівому берегах Херсонщини. За офіційними даними, внаслідок теракту РФ на Каховській ГЕС загинули 32 людини, ще 28 осіб - постраждали.

Зараз ви читаєте новину «Каховське водосховище перетворюється на вербовий ліс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути