середа, 09 вересня 2009 15:06

Кадиров мріє, щоб Чечня показала, як дотримуватись прав людини

Кадиров мріє, щоб Чечня показала, як дотримуватись прав людини

На зустрічі з комісаром Ради Європи з прав людини Томасом Хаммарбергом чеченський президент Рамзан Кадиров заявив, що мріє про те, щоб Чечня стала прикладом для всього світу у сфері дотримання прав людини.

"Якщо мене запитати як істинно віруючого мусульманина, то я зробив би все для цього. Коли бандити скоюють тяжкі нелюдяні злочини, я собі місця не знаходжу. Сприймаю горе кожного жителя республіки як особисту трагедію", - сказав Кадиров.

Раніше єврокомісар з прав людини заявляв, що має намір підняти на зустрічі з президентом Чечні питання про розслідування вбивства правозахисниці Наталії Естемірової, яку, нагадаємо, Кадиров образив в інтерв"ю "Радіо Свобода". Зокрема, він заявив: "У неї честі, достоїнства, совісті не було ніколи".

Також на "Радіо Свобода" Кадиров зізнався: "Путін - мій кумир! Я його люблю, я його поважаю. Я за нього життя віддам! Я життям зобов"язаний цій людині. Тому це моє, особисте. А як президент Чеченської республіки нагадаю, що президент у нас - Дмитро Анатолійович Медведєв, сильний, мудрий, правильний політик. Якщо він був би іншим, його не вибрала б команда, не підтримала б цієї людини. І Путін ще раз довів, що він сильна людина, що він слуга свого народу. Він, не соромлячись, понизив свою посаду на голову уряду, на найвідповідальнішому місці служить для свого народу, для держави. І моє ставлення до Путіна не змінити! Щоб не підвести його, щоб він не червонів через мене, я життя віддам".

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Кадиров мріє, щоб Чечня показала, як дотримуватись прав людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути