пʼятниця, 17 серпня 2018 12:10

Кадету Максиму Бутенку на лікування саркоми ока терміново потрібна допомога

Автор: Фото надано Альоною Бутенко
  12-річному Максиму Бутенко допоможе лише потужна хіміотерапія.
12-річному Максиму Бутенко допоможе лише потужна хіміотерапія.

12-річний Максим Бутенко з Білої Церкви на Київщині лікує ембріональну рабдоміосаркому орбіти ока. Хлопчика прооперували в інституті ім.Філатова в Одесі. Хіміотерапію має проходити за кордоном. Потрібно від 95 до 237 тисяч євро.

"У червні в Максима біля правого ока появилася припухлість. Ми подумали, що це алергія на якісь ягоди. Але за два тижні вона збільшилася на 4 см. Око змістилося назовні. Ми поїхали в Київ до офтальмолога. Опісля – до нейрохірурга. Він направив на МРТ. Виявили пухлину, попередньо сказали, що доброякісна.

У Києві оперувати не взялися й ми поїхали в Одесу. 10 липня Максимку прооперували, аналіз пухлини показав, що злоякісна. Син пройшов 20 курсів опромінення. Через два тижні потрібно робити потужну хіміотерапію. Батьки дітей з таким діагнозом радять їхати за кордон. Грецькі і німецькі лікарі кажуть, треба не менше 9 блоків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександру Гегельському на лікування саркоми потрібна допомога

Клініка в Греції запросила стовідсоткову оплату – 115 тисяч євро, у Мюнхені – 237 тисяч євро. А в Берліні попередньо – 95 тисяч євро. Зараз маємо визначитися з клінікою і їхати на обстеження. Надіємося, що дозволять оплачувати частинами.

Максим перейшов у 7 кадетський клас гімназії. Займається карате. Після чотирьох місяців тренувань на змаганнях посів третє місце. Мріє отримати чорний пояс. Маємо ще 7-річного сина Тимура. Він каже: "Максимка вилікується і ми поїдемо скуплюватися йому до школи". Ми звертаємося до людей, просимо допомогти зібрати гроші на лікування нашого Максимки", – розповіла Gazeta.ua мати Альона Бутенко.

Реквізити для допомоги:

картки Приватбанку: 4149 6293 1045 3642 або 4731 2196 1019 7760 (батько Бутенко Олександр Володимирович), контакти Альони Бутенко: 0 (97) 303 32 44.

Зараз ви читаєте новину «Кадету Максиму Бутенку на лікування саркоми ока терміново потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути