вівторок, 08 вересня 2020 12:11

Кабмін анонсує будівництво нового аеропорту на Закарпатті

Кабмін анонсує будівництво нового аеропорту на Закарпатті
Розвиток туризму на Закарпатті став передумовою для будівництва нового аеропорту в регіоні. Фото: pixabay

Ще один аеропорт на Закарпатті вирішив побудувати Кабінет міністрів, але де саме, поки невідомо.

Будівництво злітно-посадкової смуги профінансує держава, також до реалізації проєкту залучать приватних інвесторів, повідомив голова Державного агентства інфраструктурних проєктів України Кирило Хом'яков у Facebook.

Розвиток туризму на Закарпатті став передумовою для будівництва нового аеропорту в регіоні. Зараз є тільки один аеропорт - в Ужгороді. Проте його можливості обмежені складністю злету та посадки через територію Словаччини. Також аеропорт не може обслуговувати літаки класу В737/А320. Тому уряд прийняв рішення про доцільність будівництва ще одного аеропорту на Закарпатті. Відповідно до плану будівництва, довжина посадкової смуги сягатиме 2500 м. Також цей аеропорт буде мати можливість приймати літаки класу В737/А320, що не може робити ужгородський. Летовище зможе приймати 200-300 тис. людей на рік з можливим збільшенням до 500-600 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що думають українці про "Велике будівництво" Зеленського

З нового аеропорту можна буде полетіти в українські міста Київ, Дніпро, Харків, Одесу. Також у Польщу; Угорщину; Чехію; Італію; Іспанію; Туреччину; Єгипет.

Будівництво нового аеропорту, за прогнозами, коштуватиме близько 4 млрд грн. Злітно-посадкову смугу побудують на державні гроші, а будівництво терміналу профінансує приватний інвестор. Кабмін запланував виділити всього 3 млрд державних грошей. Приватні інвестиції становитимуть близько 1 млрд грн. 2020 року на проєктування та будівництво з держбюджету виділять 30 млн грн.

До 2023 року аеропорт планують побудувати. Місце будівництва поки невідоме. Для його вибору потрібно врахувати безліч умов, таких як наявність червонокнижних рослин і тварин у регіоні, зручність будівництва посадково-злітної смуги та інше. Перелік можливих місць сформують після аналізу аерофотозйомки регіону.

Відновлення роботи міжнародного аеропорту "Ужгород" погодили прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зі словацьким колегою Ігорем Матовичем. Залишилося формально підписати міжурядові угоди, написав Шмигаль у Twitter.



Зараз ви читаєте новину «Кабмін анонсує будівництво нового аеропорту на Закарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути