четвер, 03 вересня 2020 13:56

Що думають українці про "Велике будівництво" Зеленського

Що думають українці про "Велике будівництво" Зеленського
Загалом 72,4% респондентів вважають, що "Велике будівництво" передбачає будівництво доріг. Фото: Pixabay

Національну програму "Велике будівництво", яку ініціював президент Володимир Зеленський, підтримують 64,2% українців.

89,8% респондентів підтримують те, щоб держава вкладала кошти (інвестувала) в розвиток інфраструктури - будівництво та ремонт доріг, мостів, транспортних розв'язок, дитячих садків, шкіл, лікарень, поліклінік, спортивних майданчиків, стадіонів тощо. Такими є дані соціологічного опитування, які представив заступник директора КМІС Антон Грушецький.

Серед пріоритетних об'єктів для реконструкції та будівництва у своєму населеному пункті респонденти відзначили дороги - 49,2%, лікарні (зі стаціонаром) - 35%, школи - 26,3%, дитячі садки - 21,6%, амбулаторії (поліклініки) - 13,3%, стадіони та спортмайданчики - 11,7%. Також 85,2% респондентів вважають, що роботи з будівництва та реконструкції об'єктів транспортної і соціальної інфраструктури не варто зупиняти через епідемію (варто - 9,1%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський хотів пропхати опитування про "особливий статус". У Раді не дали - нардеп

Загалом 72,4% респондентів вважають, що "Велике будівництво" передбачає будівництво доріг, 49,2% - будівництво шкіл, 47,1% - будівництво лікарень і поліклінік, 45,5% - будівництво дитячих садків, 36,8% - будівництво спортивних майданчиків і стадіонів. Також респондентів просили оцінити, наскільки вони підтримують окремі ініціативи і державні програми чинної влади за шкалою від 0 (зовсім не підтримують) до 10 (повністю підтримують).

Найбільше респондентів підтримують припинення вогню на Донбасі (80,6% оцінюють на 9-10 балів, на 0-1 балів - 6%, баланс - +74,6%) і "Велике будівництво" (67% оцінили на 9-10 балів, на 0-1 балів - 2,8%, баланс - +64,2%).

Опитування проводили з 6 по 19 серпня. Методом особистого інтерв'ю опитали 2049 респондентів, що живуть у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим). У Луганській і Донецькій областях опитування проводили тільки на території, контрольованій українською владою.

Серед керівників правоохоронних органів українці найгірше ставляться до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Його діяльність негативно оцінюють 70% українців. Такі результати опитування, проведеного з 3 по 9 липня, опублікував Центр Разумкова спільно з Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.

Зараз ви читаєте новину «Що думають українці про "Велике будівництво" Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути