четвер, 03 вересня 2020 10:58

Зеленський хотів пропхати опитування про "особливий статус". У Раді не дали - нардеп

Зеленський хотів пропхати опитування про "особливий статус". У Раді не дали - нардеп
Замовлення про зміни Виборчого кодексу прийшло вночі, розповів нардеп. Фото: president.gov.ua

Офіс президента хотів протягнути через парламент проведення опитування виборців про "особливий статус" Донбасу через зміни до Виборчого кодексу. Про це повідомив народний депутат від "Голос" Роман Лозинський з трибуни парламенту у четвер.

Він розповів, що таке опитування хотіли погодити через комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

"Те, що відбулося сьогодні на комітеті, це один із кроків державної зради, багатоходовок Кремля, яку чомусь хоче реалізовувати Офіс президента. Вночі прийшло замовлення на наш комітет проводити опитування громадської думки в день виборів.

У день виборів проводити по-суті референдум.

Для чого? Щоб зманіпулювати думкою виборців? Аби можливо спитати про вибори на Донбасі? Про спеціальні статуси Донецької і Луганської областей", - заявив він.

Нардепи від "Слуга народу" хотіли підтримати цю норму на комітеті, повідомив Лозинський.

"Опитувань не буде, здачі Донбасу не буде. Пропихнути зміни до Виборчого кодексу не дамо, в інші закони - не дамо. Ви не здасте Донбас і Крим - ніколи", - заявив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський окупант на Донбасі стріляє із гранатометів

У Facebook Лозинсьский повідомив, що за норму про опитування на комітеті "проголосували 13 із 14 потрібних владі голосів".

"За два дні до початку виборчого процесу влада намагалася змінити правила, щоб "пропхати" туди референдум про "особливий статус" Донбасу.

Після результатів на табло, було здійснено нахабну і незаконну спробу переголосування, яку ми не допустили", - повідомив нардеп.

5 вересня має розпочатися виборчий процес. 15-24 вересня триватиме висування кандидатів у депутати та на посади сільського, селищного, міського голови.

Місцеві вибори заплановані на 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський хотів пропхати опитування про "особливий статус". У Раді не дали - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути