пʼятниця, 04 червня 2010 14:01

Ізраїльський солдат розповів, як вбив шістьох чоловік під час захоплення судна

Ізраїльський солдат розповів, як вбив шістьох чоловік під час захоплення судна

В ексклюзивному інтерв'ю газеті The Jerusalem Post старший сержант С., один з учасників ізраїльської операції із захоплення турецького пасажирського судна Mavi Marmarа, розповів, що на борту ізраїльтянам довелося зіткнутися з групою "жорстоких найманців", а сама палуба була схожа на "поле бою" .

Коли С. спустився на палубу з вертольота, то побачив, що троє його командирів поранені: "Один лежав з кульовим пораненням в живіт, другий - з пораненням в коліно. Третій був без свідомості: його череп був роздроблений потужним ударом металевого прута", - пише газета, зазначаючи, що, будучи наступним у ланцюжку командування, С. прийняв командування на себе.

"Він посадив поранених товаришів по службі під стіною на верхній палубі і розставив солдат по периметру навколо них, щоб рани можна було перев'язати, розповів С. Потім він організував другий периметр і дістав свій 9-міліметровий пістолет Glock, щоб відбивати удари нападників і захищати поранених товаришів" , - оповідає видання.

"Нападники вже відібрали два пістолета у ізраїльських командос і весь час їх обстрілювали. С. і його колеги, побачили перед собою більше дюжини найманців і були переконані, що їхнє життя в небезпеці, відкрили вогонь, повідомив він. С. вбив шістьох. Його колеги вбили ще трьох ", - продовжує газета.

На думку ЦАХАЛа, ізраїльські командос були атаковані добре навченою групою найманців, у більшості з яких не було документів, що засвідчують особу, зате їхні кишені були набиті доларами. Ця група була добре навчена і розділена на загони приблизно по 20 осіб, всі вони були в протигазах і в бронежилетах і озброєні киями, металевими прутами, ножами або гранатами тимчасової поразки.

"Найманці вибрали, в основному, предмети подвійного призначення, а не вогнепальну зброю, так як вогонь з їхнього боку відразу б дав зрозуміти, що вони терористи, а не так звані мирні активісти". Однак ізраїльські експерти-криміналісти виявили гільзи від зброї, що не застосовувалася командос.

"Турецький капітан корабля пізніше повідомив Цахалу, що найманці покидали свою зброю за борт після того, як командос взяли судно під контроль", - додала газета.

Inopressa

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльський солдат розповів, як вбив шістьох чоловік під час захоплення судна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути