четвер, 31 липня 2008 11:26

Ізраїльський прем"єр Ольмерт пообіцяв піти у відставку у вересні

Ізраїльський прем"єр Ольмерт пообіцяв піти у відставку у вересні

Ізраїльський прем"єр-міністр Ехуд Ольмерт пообіцяв залишити пост глави уряду у вересні цього року. За його словами, він не балотуватиметься в голови правлячої партії "Кадіма", і прем"єрське крісло перейде переможцеві виборів. Раніше на адресу Ехуда Ольмерта висувалися декілька звинувачень у фінансових злочинах.

"Я ухвалив рішення не брати участь в "праймеріз" і не втручатимуся в перебіг виборів... Коли буде обраний новий голова, я піду зі своєї посади для того, щоб дати йому можливість створити новий уряд щонайшвидше і ефективніше", - сказав Ольмерт, виступаючи з телевізійним зверненням до нації.

Вибори лідера "Кадіми" призначені на 17 вересня. Їхній переможець отримає право на формування нового кабінету, що, ймовірно, продовжить спиратися на існуючу ліво-центристську коаліцію.

Рішення про скликання "праймеріз" правляча партія ухвалила під тиском коаліційних партнерів після того, як проти Ольмерта було почато поліцейське розслідування за підозрою в незаконному отриманні крупних грошових сум від американського бізнесмена і привласненні коштів, виділених державою і спонсорами на робочі поїздки.

"Я звільню своє крісло з честю і гідністю - так, як поводився впродовж всієї політичної кар"єри. А потім я доведу свою невинність", - пообіцяв прем"єр, розкритикувавши дії слідчих органів, перерахувавши свої досягнення і нарікаючи на те, що йому не вдасться довести до кінця амбітні починання, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльський прем"єр Ольмерт пообіцяв піти у відставку у вересні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути