Ексклюзиви
вівторок, 11 грудня 2007 12:57

Ізраїль вийшов на 4-е місце серед світових експортерів зброї

 Ізраїль цього року вийшов на 4-е місце серед світових експортерів зброї, поступившись лише США, Росії і Франції. Обсяг продажу ізраїльського військово-промислового комплексу склав 4,6 млрд доларів, йдеться у повідомленні міністерства оборони Ізраїлю.

Як відзначив генеральний директор міноборони Пінхас Бухаріс, щорічно військове відомство отримує 5 тисяч запитів на експорт зброї за новими контрактами і 70 тисяч прохань про продовження старих. Він повідомив, що наприкінці грудня набуває чинності  новий закон, який значно посилить контроль над діяльністю ізраїльських компаній і агентів, що займаються торгівлею зброї і устаткуванням оборонного призначення.

Найбільшим замовником ізраїльської військової продукції виступають США, великі замовлення надходять  з Азії, Європи і Латинської Америки. Асортимент продукції досить широкий - від супутників і безпілотних літаків-розвідників до стрілецької зброї і боєприпасів, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль вийшов на 4-е місце серед світових експортерів зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути