Ексклюзиви
неділя, 04 серпня 2013 10:50

Зміна клімату спричиняє конфлікти між людьми - дослідження

Зміна клімату спричиняє конфлікти між людьми - дослідження
Фото: samorazvitie-samopoznanie.ru

Американські вчені дійшли висновку, що кліматичні зміни, такі як підвищення температури або зменшення кількості опадів, призводять до зростання насильства у світі, передає кореспондент Independent Стів Коннор.

Якщо вірити результатам дослідження, передбачене екологами підвищення температури на 2 градуси Цельсія збільшить ймовірність громадянських воєн на 50%, йдеться в статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні кардинально змінюється клімат: літо буде спекотнішим і триватиме до жовтня

"Ми не говоримо, що прийдешнє потепління неминуче призведе до зростання числа насильства, - уточнює один із співавторів дослідження Маршал Беркі з Каліфорнійського університету. - Ми говоримо, що в минулому кліматичні зміни, особливо підвищення температури, були пов'язані із збільшенням кількості міжособистісних і суспільних конфліктів ".

Роки високих температур можуть призвести до погіршення економічних умов, особливо в аграрних спілках, так що в крайніх умовах люди можуть взятися за зброю, намагаються пояснити виявлену кореляцію вчені.

Інший учасник дослідницької групи, Соломон Сян з Прінстонського університету, порівняв результати дослідження з ситуацією 1950-х років, коли у світі одночасно спостерігалося зростання числа курців і збільшення захворюваності на рак легенів. Ученим знадобилося багато років, щоб встановити зв'язок між двома явищами, повідомляється в публікації.

Зараз ви читаєте новину «Зміна клімату спричиняє конфлікти між людьми - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути