Ексклюзиви
пʼятниця, 27 березня 2020 16:31

Італія дозволила українцям залишатися довше через пандемію

Італія дозволила українцям залишатися довше через пандемію
Українці зможуть залишатися в Італії до 15 червня. Фото:Еспресо

Через пандемію коронавірусу Італія продовжила українцям дозвіл на проживання до 15 червня.

Дозвіл продовжують, якщо його дія закінчується у період запровадженого карантину, про це повідомили у зверненні посольства України в Італії у Facebook.

"До 15 червня продовжено дію всіх сертифікатів, дозволів та посвідок на проживання, строк яких спливає під час карантину. Таке положення закріплено законом №18 від 17 березня 2020 року", - заявили дипломати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробітчани повертаються додому: що це означає для України

Зокрема, відповідно до роз'яснення, розміщеного на сайті міністерства внутрішніх справ Італії, йдеться про документи, термін яких спливає у період з 31 січня по 15 квітня 2020 року.

"Таким чином, власникам дозвільних документів різного типу (дозвіл на проживання, дозвіл на навчання, дозвіл на роботу, дозвіл на одруження, дозвіл на возз'єднання родини тощо) надається достатньо часу на їх поновлення/продовження після завершення карантину та зняття обмежувальних заходів", - наголосили в посольстві.

Також дипломати нагадали, що, відповідно до закону, передбачено призупинення на 30 днів строків, встановлених для здійснення всіх адміністративних процедур стосовно перебування іноземців на території Італії.

"За отриманими додатковими роз'ясненнями міністерства внутрішніх справ Італії, перевищення дозволеного терміну перебування іноземців, яке пов'язане з обставинами непереборної сили (форс-мажор), не впливає на правовий статус їхнього перебування в країні", - сказали в повідомленні.

Італійські компетентні органи наголошують на незмінності обов'язку таких іноземних громадян залишити територію Італії невідкладно після подолання відповідних форс-мажорних обставин.

У політичних колах Італії висловили занепокоєння щодо гуманітарної допомоги, яку надала Росія для боротьби з коронавірусом. Високопоставлені джерела в Італії заявили, що РФ керується не стільки гуманітарними мотивами, скільки власними політичними та дипломатичними інтересами. А італійський прем'єр-міністр Джузеппе Конте погодився прийняти російську допомогу для "зміцнення прекрасних особистих стосунків" із Москвою.

Зараз ви читаєте новину «Італія дозволила українцям залишатися довше через пандемію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути