середа, 24 березня 2010 14:17

Італія даватиме громадянство дітям заробітчан

Італія даватиме громадянство дітям заробітчан

Голова Палати депутатів італійського парламенту Джанфранко Фіні заявив, що невдовзі депутати ухвалять закон про надання італійського громадянства дітям іноземних громадян, що живуть та працюють у країні.

"Якби не подружжя іммігрантів, рівень народжуваності у нашій країні знаходився б на дуже небезпечному рівні", - зазначив Фіні,

"Можна говорити про сім, десять або дванадцять років проживання у країні для дорослих, але щодо дітей це було б неправильно. Адже вони виховуються у тих самих дитсадках, що й наші діти, розмовляють на наших діалектах, вболівають за ту саму команду, - отже для них ми мусимо винайти швидкий шлях до громадянства", - повідомив депутат.

Під час своєї поїздки до Мілану, голова палати підкреслив, що не можна зволікати з видачею італійського паспорта дітям, бо їх просто викинуть на узбіччі суспільства, або ж вони стануть злочинцями. Вже зараз, на думку Фіні, більшість дітей іммігрантів та заробітчан, почуваються італійцями і пишаються цим.

За словами депутати, сьогоднішня італійська молодь опинилась у досить важкому становищі, оскільки держава не дає можливостей для розвитку та приватної ініціативи молодих людей. Через те вони часто опиняються у зоні ризику, з якої згодом важко вибратись. Діти іммігрантів - часто мобільніші та можуть допомогти самим італійцям швидше пристосовуватись до дорослого життя.

Gazeta.ua за матеріалами La Corriere della Sera

Зараз ви читаєте новину «Італія даватиме громадянство дітям заробітчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути