Ексклюзиви
понеділок, 20 грудня 2010 19:06

Історію про вбивство акули п'яним сербом вигадав гумористичний сайт

Історію про вбивство акули п'яним сербом вигадав гумористичний сайт

Історія про п'яного серба Драгана Стевіча, який, стрибнувши з трампліну в Шарм-ель-Шейху, убив власним задом акулу, була передрукована багатьма засобами масової інформації і вже відома мільйонам читачів у всьому світі. Але, як з'ясовується, першоджерелом цієї дивовижної історії був гумористичний сайт njuz.net (njuz - по-сербськи, новини). Перше "повідомлення" з'явилося 10 грудня.

"Новина" про убиту акулу і нетверезого серба набула широкого поширення після того, як 16 грудня англійською була викладена македонським агентством MINA, а 19 грудня - передрукована сайтом газети New York Post.

У міру появи нових публікацій на різних мовах, ця історія обростала новими дивовижними подробицями. У окремих статтях, з посиланням на "достовірні джерела", приводилися переконливі докази того, що Драган Стевіч убив задом не білу акулу-людоїда, а рибу-молот. Деякі ЗМІ знаходили нових свідків того, що сталося і так далі.

Врешті-решт, не витримали і автори історії - з редакції njuz.net. Сьогодні на цьому сайті було опубліковано продовження неймовірних пригод Драгана.

"Власний кореспондент" видання в Шарм-ель-Шейху і Нью-Йорку Ненад Мілославлєвіч (повний тезко відомого сербського співака) пише про те, що Стівен Спілберг, Том Хенкс і компанія HBO задумали зняти серіал "Випадкові герої" з шести епізодів про "подвиг Стевіча", за участю самого Драгана і його друга Мілована Убіпаріпа (від його імені розповідалася історія героїчного стрибка).

У цьому "напівхудожньому, напівдокументальному" серіалі, пише njuz.net, буде розказано про дивовижні пригоди друзів, які опинилися в Тихому океані за часів Другої світової війни.

Автор повідомляє, що Спілберг, прочитавши в газеті New York Post про "п'яного серба", що убив небезпечного морського монстра на єгипетському курорті, заявив порталу TMZ.com, що вирішив кинути всі справи і терміново узятися за зйомки нового серіалу, що його команда вже приступила до роботи над сценарієм і кастингом акторів, і що Драган Стевіч і Мілован Убіпаріпа обов'язково візьмуть участь в зйомках.

Далі йде коментар Стевіча, який все ще не протверезів, але говорить, що для нього велика честь попрацювати разом зі Спілбергом.

Варто зазначити, що влада Єгипту і місцеві ЗМІ так і не повідомляли про даний інцидент.

Раніше 30 листопада і 1 грудня в Червоному морі в зоні єгипетського курортного міста сталися три не пов'язаних між собою випадки атаки людей акулами. Напади щоразу відбувалися недалеко від берега, несподівано і стрімко. В результаті атак туристи отримали важкі травми рук і ніг. Акул зловили й убили. Проте пізніше виявилось, що це були не ті акули - через декілька днів акула напала на німецьку пенсіонерку. Жінка загинула.

А губернатор єгипетської провінції Південний Синай Мухаммед Абдель Фаділь Шуша серйозно заявив, що до появи акул-вбивць може бути причетна ізраїльська розвідка "Моссад". У Ізраїлі звинувачення заперечують.

NEWSru.ua

Зараз ви читаєте новину «Історію про вбивство акули п'яним сербом вигадав гумористичний сайт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути