Ексклюзиви
вівторок, 10 липня 2007 13:46

Іспанки вимагають проведення жіночої кориди з коровами

Мешканки міста Памплона, відомого на весь світ своїми коридами, вимагають проведення альтернативного фестивалю, в якому брали б участь самі жінки, а замість биків – корови.

Пані розвернули справжню кампанію з вимогою проведення виключно жіночого "энсієрро" (забігу з биками) під гаслом "Корови хочуть бігати!".

Уже впродовж кількох років жінкам дозволяють брати участь у забігу, який проводиться на фестивалі Сан-Фермін, проте пані на цьому божевільному святі, в ході якого тисячі бігунів намагаються ухилитися від 600-кілограмових биків на 800-метровій дистанції, що проходить вулицями Памплони, представляють лише незначну меншість. За словами активісток компанії, єдиним способом уникнути подібної дискримінації може стати проведення жіночих забігів.

"У корів, як і у биків, чотири ноги і природний інстинкт бігти, – йдеться в їх маніфесті. – Енсієрро для корів дозволить Памплоні вийти на передові позиції в царині проведення традиційних фестивалів, які таким чином зрівняють чоловіків і жінок", передає Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Іспанки вимагають проведення жіночої кориди з коровами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути