неділя, 10 червня 2012 17:11

Ірина Фаріон у Львові закликала до загальноукраїнської мобілізації
10

Фото: Фото: Євген БОРІСОВ

Сьогодні, 10 червня, о 14:00 навпроти входу у Львівську міську раду відбулося народне віче на тему мовного законопроекту Колесніченка-Ківалова.

Акцію організував комітет опору диктатурі. Участь у заході взяло близько 2 тисяч людей. Більшість із них були середнього та старшого віку.

"Польський тиск породив Бандеру і Коновальця, російський тиск породить нове покоління бандерівців. Я закликаю всіх залишати свої дані у наметах свободи і готуватися до загальноукраїнської мобілізації. Усі, хто залишить свої контакти, будуть повідомлені у випадку потреби", - сказала депутат Львівської обласної ради, мовознавець Ірина Фаріон.

"Перше, що повинна зробити опозиція після того, як 28 жовтня переможе на виборах – не піднімати зарплати, хоч це теж потрібно, не піднімати пенсії, хоч це ми теж зробимо, не знижувати тарифи – це обов'язково буде. У першу чергу через суд, відповідно до статті 37 Конституції України, потрібно заборонити існування антидержавних політичних партій – "Партії регіонів" та КПУ", - сказав голова львівської обласної організації Українська республіканська партія Ростислав Новоженець.

Над натовпом майоріли прапори КУНу, УРП, ВО "Свободи", "Фронту змін" та інших. Крім того, були державні прапори та прапор "Холодного Яру".

"Сьогодні нас утискають у всіх сферах: культурній, духовній, економічній. Із Кремля йде окупація України, - сказав народний депутат Андрій Парубій. – Питання сьогодні полягає лише в тому, як діяти нам? І як відповідати нам на цю агресію, яка йде? Ми бачили на прикладі Грузії, що вони готові послати й танки, коли буде в тому необхідність. Зараз нам потрібно всім об'єднатися і бути єдиним фронтом за Україну".

Перед людьми виступали також і інші громадські та політичні діячі. Акцію закінчили спільним виконанням Державного Гімну.

Зараз ви читаєте новину «Ірина Фаріон у Львові закликала до загальноукраїнської мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

292

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути